EENVOUDIGE PUDDING CAKE: Absoluut een van de beste ooit

 

Ingrediënten

Biscuit:

Dit zijn de hoeveelheden ingrediënten voor één koekje, en je hebt er twee nodig.

- 6 eieren
- 110 g suiker
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 100 g gladde bloem
- 1 bakpoeder
- 150 ml melk
- 150 ml olie

Chocoladepuddingcrème:

- 850 ml melk
- 2 puddingpoeders met chocoladesmaak
- 90 g suiker
- 100 g melkchocolade

Vanillecrème pudding:

- 850 ml melk
- 2 puddingpoeders met vanillesmaak
- 90 g suiker
- 1 vanillesuiker
- 125 g boter

Voorbereiding:

Voeg een snufje zout toe aan de eiwitten en meng ze tot een stevig beslag. Klop de eidooiers los met de suiker. Voeg de cacao toe, meng kort en voeg dan de melk en olie toe. Voeg dan bloem en bakpoeder toe en meng alles lichtjes.

Roer tot slot de eiwitten erdoor met een keukenmachine. Giet het koekjesmengsel in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm (25 × 35 cm) en bak 15-20 minuten op een temperatuur van 180 C. Controleer het deeg met een tandenstoker.

In plaats van twee dezelfde korstjes te maken, kun je er ook een halveren, als hij niet te dun voor je is (zoals je wilt). Bereid de chocoladeroom op dezelfde manier als de vanillecrème, voeg gewoon de in blokjes gesneden chocolade toe aan de gekookte pudding in plaats van de boter.

Giet de hete room over de koekjes. Om de vanillecrèmepudding te bereiden, kookt u samen met de suiker volgens de instructies op de verpakking. Haal van het vuur, voeg de in blokjes gesneden boter toe en roer tot het gesmolten is. Giet de vanillecrème over de chocoladeroom en voeg dan de tweede korst toe.

Maak een chocoladevulling en giet deze over de cake. Koel de cake voor het serveren eerst af op kamertemperatuur en daarna in de koelkast.

Bron: masterchef-recepti.com

0 Comments:

Постави коментар