Ingrediënten
Voor de schors:
- 5 eieren
- 5 eetlepels suiker
- 3 gelijke eetlepels bloem
- 1 zak bakpoeder
- 4 eetlepels gemalen walnoten
Voor fil:
- 1 liter melk
- 3 zakjes vanillepudding
- 5 eetlepels suiker
- 1 eetlepel bloem
- 250 g margarine
- 5 eetlepels poedersuiker
Versieren:
- 100 g slagroom
- 100 ml melk
- een beetje chocolade indien gewenst
En meer:
- 1,5 kg bananen
- 400 g Eurocream
- 100 ml gezoete melk voor het gieten van de korst
Voorbereiding:
Schors:
Klop de eieren schuimig en voeg suiker toe tegen het einde van het kloppen. Meng bloem en bakpoeder. dus voeg eieren en gemalen walnoten toe. Vet de bakplaat goed in met olie en bloem en breng het mengsel er dan op. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Als de korst is afgekoeld, giet je er 100 ml gezoete melk overheen.
Het dossier:
Meng de puddingpoeder met suiker en bloem, giet dan een beetje uit een liter melk en roer zodat er geen klontjes zijn, en zet de rest van de melk op het vuur. Als het kookt, giet het mengsel met poederpudding, verlaag de temperatuur en roer tot het dikker wordt. Als het gaar is, laat het dan afkoelen. Klop de margarine apart met de poedersuiker, voeg er geleidelijk de afgekoelde pudding aan toe en meng goed.
Verdeel de vulling in 2 delen. Laat de Eurocream warm om op te warmen om het smeren gemakkelijker te maken. Snijd de bananen in ringen van 7-8 mm breed. Breng de helft van de vulling aan op de korst en bedek deze met de helft van de Eurocream. Zet bananen op Eurocream.
Verdeel de andere helft van de vulling over de bananen, nogmaals over de vulling met Eurocream. Zet in de koelkast om stevig te worden en klop de slagroom met de melk. Smeer de slagroom over de Eurocream en rasp indien gewenst 2 repen chocolade over de slagroom. Laat een nacht in de koelkast staan.
Tip:
Als je tijd hebt, kun je de cake het beste ongeveer een half uur in de koelkast laten staan om op te stijven na het aanbrengen van de vulling, en daarna de Eurocream verdelen. Hetzelfde voordat slagroom over Eurocream wordt verspreid.
Het is ook het gemakkelijkst om de Eurocream geleidelijk aan te brengen en te verspreiden, deel voor deel en niet allemaal tegelijk, en waar de Eurocream één keer wordt uitgesmeerd, wordt dat deel niet meer aangeraakt.
Bron: recepti.com
0 Comments:
Постави коментар