Een fijne chocolade- en kokoscake, fijn romig. Het zal elke middag opfleuren als je "suiker" valt.
Schors:
- 150 g chocolade (minstens 50% cacao)
- 110 g margarine
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille (of 1 zakje vanillesuiker)
- 2 eetlepels cacao
- 120 g bloem
- 1/2 bakpoeder
- zo
Kokosroom:
- 150 g kokos
- 120 g suiker
- 400 ml melk
- 40 g dichtheid
- 30 g margarine
- 1/2 gelatine
Chocolade top:
- 200 chocolaatjes
- 150 ml zoetzure room
Voorbereiding:
Bereiding:
Smelt de chocolade en margarine in een stoompan, af en toe roerend. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Voeg dan suiker en vanille toe. Voeg de eieren een voor een toe. Roer goed bij het leggen van eieren. Voeg als laatste de bloem en cacao toe. Doe bakpapier in een vorm (23 cm) en schud het mengsel. Bak gedurende 30 minuten op 180 graden, controleer met een tandenstoker. als de korst gebakken is, haal hem eruit en laat hem 10 minuten afkoelen, en haal hem dan uit de vorm.
Kokoscrème:
Melk en suiker op het vuur aan de kook brengen en kokos toevoegen, 10-15 minuten laten staan, zodat de kokosnoot opzwelt. Keer terug naar het vuur en kook tot het dik is. Los de gelatine op in een beetje water en voeg toe aan de hete vulling, meng goed. Voeg als laatste de margarine toe, ook in de hete.
Doe de korst terug in de vorm en schud de vulling eruit.
Chocolade bovenop:
Verwarm de zoetzure room waaraan je de gebroken chocolade hebt toegevoegd. Roer tot een beetje ingedikt. Giet over de kokosvulling en zet in de koelkast.
Serveer de volgende dag, gekoeld, dan kun je de cake uit de vorm halen.
0 Comments:
Постави коментар