Sappige, chocoladekuglof

 


Componenten:

  • 1 instantpudding - 60 g
  • 300 ml melk
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 100 ml water
  • 100 ml olie
  • 1/2 theelepel zout
  • 120 g zure room
  • 250 g zachte bloem
  • 60 g cacao
  • 10 g bakpoeder
  • 100 g pure chocolade
  • 80 g melkchocolade

Glazuren:

  • 100 ml zoetzure room
  • 50 g pure en 50 g melkchocolade
  • 100 g witte chocolade en 1 eetlepel olie



Voorbereiding:

Zet de oven aan om tot 200 graden te verwarmen.

Klop de pudding uit de melkzak.

Klop de eieren los met suiker. Voeg pudding, olie, water, zure room en zout toe en klop alles weer door elkaar.

Voeg gezeefde bloem, cacao en bakpoeder toe aan de verkregen massa, meng een beetje met een mixer en klop dan pas.

Voeg als laatste de gehakte pure chocolade en melkchocolade toe.

Smeer de kuglofvorm in (als je er geen hebt, met een gewone bakplaat) en bestrooi met cacao.

Schud de hele massa, zet het in de oven, verlaag de temperatuur tot 170 graden en bak een uur.

Laat de gebakken kuglof 15 minuten afkoelen en draai hem dan om op een metalen plaat.

Verwarm voor de glazuren de zoetzure room aan de kook, giet de pure en melkchocolade eroverheen en meng, en voor de witte glazuur, smelt de witte chocolade en voeg een eetlepel olie toe en roer.

Fijne en fijne feestdagen!

domacirecepti.net

0 Comments:

Постави коментар