De ijstaart is een snelle, buitengewone cake, gemakkelijk te bereiden en kan voor elke gelegenheid een traktatie zijn.
Bark ingrediënten:
- 4 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 50 ml water
- 3 eetlepels olie
- 3 eetlepels zachte bloem
- 2 eetlepels cacao
- 1 bakpoeder (10 gr)
- 100 - 200 ml chocolademelk
Het dossier:
- 400 ml zoetzure room
- 200 g poedersuiker (of naar smaak)
- 700 g zure room
- 400 g gemalen plasmakoekjes
Meer:
- 180 g slagroomchocolade
- melk of water om slagroom te kloppen
- 100 ml zoetzure room
- 100 g chocolade
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden.
Klop de eiwitten met suiker in zware sneeuwval.
Voeg vervolgens geleidelijk de eidooiers, water en olie toe en klop.
Voeg als laatste bloem, cacao en bakpoeder toe en klop alles op.
Giet in een met bakpapier beklede bakplaat van 30 x 20 cm en bak, verlaag vervolgens de temperatuur tot 180.
Bak ongeveer 25 minuten.
Leg de gebakken en afgekoelde koekjes terug in een papierloos bakje, giet de chocolademelk erover en laat drinken.
Klop zure room met poedersuiker.
Klop vooral zoetzure room.
Combineer zure en zoetzure room en meng met een spatel of fornuis.
Voeg de plasmakoekjes toe en meng alles opnieuw.
Breng de hele vulling op de korst aan.
Haal de korst uit de pan naar de schaal als deze de melk heeft opgenomen en vul deze.
Klop de slagroom met melk of water en bedek de hele cake met een dun laagje.
Laat de rest achter voor decoratie.
Verdeel de chocolade en verwarm 100 ml zoetzure room aan de kook.
Giet over de chocolade en roer tot de chocolade smelt.
Laat een paar minuten afkoelen en giet dan de slagroom erover.
Plat maken en laten opstijven.
Werk de decoratie af met de rest van de chocoladeslagroom.
Ik heb het gedeelte met slagroom en chocolade toegevoegd om de cake rijker te maken, en dat kan of niet. Je kunt er gewoon slagroom in doen.
Koel goed.
Aangenaam.
najboljirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар