De snelste cake met jaffakoekjes

 


De laatste tijd zie ik vaak bombastische titels op recepten als "dit kan door een kind worden gedaan" of "je hebt geen vaardigheden nodig" en soortgelijke zinnen. Nou, deze cake verdient slechts één van die… .een van de snelste cakes, letterlijk klaar in 15 minuten. De cake gaat in een vorm van 24 cm, maar ik heb hem per ongeluk op 26 geplaatst, dus hij is iets lager, maar het maakt niet uit. Oorspronkelijk deed ik 300 ml melk, maar de cake was harder en droger, dus je kunt hem maken als je de repen wilt snijden, zoals een cake, maar voor een cake is een maat van 400 ml melk beter.

Ingredienten:

  • 400 ml melk
  • 150 g margarine
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 g chocolade
  • 4 eetlepels abrikozenjam
  • 300 gr jaffakoekjes
  • 600 g droge koek in één stuk



Voorbereiding:

Meng melk en suiker, voeg dan de gebroken chocolade en gehakte margarine toe.

Zet het vuur aan om iets te laten smelten en dan te koken. Breng een minuut aan de kook en haal dan van het vuur om af te koelen.

Terwijl je wacht tot de massa op het fornuis kookt, breek je het droge koekje en hak je het jaffakoekje fijn. Breek het koekje in kleinere stukjes.

Doe beide soorten koekjes in een grote kom, voeg dan abrikozenjam toe en giet over de afgekoelde vloeibare chocolademassa.

Roer met een keukenmachine zodat de vloeistof overal heen stroomt.

Plaats de vorm op de pan en maal het hele mengsel fijn en druk goed aan met een keukenmachine of spatel zodat er geen lucht tussen zit en later gaatjes.

U kunt hetzelfde doen door een zak of folie in de sherpa te doen en dan het hele mengsel eruit te schudden en plat te drukken, en dan gewoon op een schaal te draaien.

Bewaar een klein beetje in de koelkast, doe je schoenen uit en versier de cake zoals gewenst.

Aangenaam.

domacirecepti.net

 

 

0 Comments:

Постави коментар