Ik had geen zin om iets te bakken en ik wilde een cake maken, misschien een cake voor het weekend, om ermee te zoeten en heel toevallig wat foto's van de cake draaien, kwam het idee van deze cake bij mij op hoofd, ik denk dat ik het zag maken zonder de onderste korst te bakken. Ik blader een beetje op internet en zie dat het ook zo is gemaakt. Dus waarom niet, naar het werk… De taart is iets kleiner, anders gaat het dubbel als je een verjaardagstaart gaat maken.
Ingredienten:
- een rij petit biscuits (15 stuks, 5 x 3 lucifers of een maat van jou, afhankelijk van het dienblad dat je hebt.)
- 1l melk (apart 150 ml voor het dippen van koekjes)
- 2 vanillepudding (80 gr)
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 200 g margarine
- 200 g poedersuiker
- 100 g chocolade
- 100 g gemalen koekjes
- 150 g jaffa-koekjes
- 200 g koekjes (2 pakjes, je hebt nog een beetje over)
Voorbereiding:
Scheid 150 ml melk voor het dippen van koekjes en koekjes.
Breng ongeveer 700 ml melk aan de kook en voeg pudding en suikerkristallen toe aan de resterende 150 ml en klop zodat er geen klontjes ontstaan.
Kook de pudding in kokende melk en roer tot hij dikker wordt.
Haal van het vuur, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de schuimige margarine met poedersuiker, voeg het toe aan de afgekoelde pudding en maak samen.
Verdeel het mengsel in 3 delen en voeg koekjes toe aan de ene, gesmolten chocolade aan de andere en voeg niets toe aan de derde.
Schik een rij petitbiscuits gedoopt in melk op een dienblad, het kan een andere diameter koekjes zijn, u kunt een schatting maken op basis van de vulling.
Verdeel de koekjesvulling erover en leg het jaffakoekje ondersteboven.
Smeer er de chocoladevulling overheen, een rij koekjes die aan één kant in melk zijn gedoopt en gele vanille eroverheen.
Versier naar wens en laat de cake staan tot de koekjes zacht worden.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар