Schors:
- 6 eiwitten
- 6 eetlepels suiker
- 6 eetlepels bloem
- 150 ml melk voor het gieten van de korst
Room:
- 800 ml melk
- 6 eetlepels kristalsuiker
- 6 dooiers
- 7 eetlepels bloem
- 250 g margarine
- 100 g kookchocolade of 100 g Eurocream en 50 g nesquik
- 100 g poedersuiker
- slagroom of zoetzure room voor decoratie
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 180 graden terwijl je de korstmassa bereidt.
Klop de eiwitten met de suiker om een sterk en stevig schuim te krijgen, voeg dan de bloem toe en meng met de hand.
Schud de massa in een ingevette bak van 20 x 30 cm en bak tussen 20 en 25 minuten of tot de korst geel, licht gelig is.
Als je pan groter is, verhoog dan de massa met één eiwit.
Zodra de korst gebakken is, giet je er melk overheen en laat je het afkoelen.
Meng de eidooiers, suiker, bloem en een beetje koude melk en breng de rest van de melk aan de kook. Kook vervolgens de losgeklopte eidooiers en meng tot ze dikker worden.
Na verdikking verwijderen om af te koelen.
Klop de margarine en poedersuiker schuimig, voeg dan de room toe en klop.
Verdeel de room in twee delen en doe gesmolten en afgekoelde chocolade of Eurocream en nesquik in één. Ik heb de regels op beide manieren gemaakt, natuurlijk geven de kinderen de voorkeur aan Eurocream, ze hebben die vulling al gegraven en ze zijn allebei geweldig voor mij.
Haal de korst uit de pan op een schaal en leg een hele vulling, bedek met een andere en decoreer naar wens met slagroom of zoetzure room.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan om fijn af te koelen.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар