Ingrediënten voor de schors:
- 10 eiwitten
- 10 eetlepels suiker
- 100 g gemalen walnoten
- 2 eetlepels paneermeel
- 1-2 eetlepels bloem, afhankelijk van de hoeveelheid eiwit, zodat het niet te dik is, doe eerst 1 eetlepel, en indien nodig nog een
Room:
- 1 liter melk
- 10 eidooiers
- 10 eetlepels suiker
- 2 vanillepudding
- 5 eetlepels grutten
- 125 g margarine
- 50 g poedersuiker
- 200 ml zoetzure room
Voorbereiding:
Zet eerst de oven aan om voor te verwarmen tot 180 graden.
Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit met de toevoeging van suiker los.
Voeg bloem, paneermeel en gemalen walnoten toe en meng alles met een keukenmachine.
Giet het mengsel in een met bakpapier beklede of ingevette grote ovenschaal en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin, afhankelijk van de oven.
Koel de korst en snijd hem in twee gelijke delen.
Meng 300 ml melk, eidooiers, griesmeel en pudding.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Kook het eigeelmengsel in kokende melk en roer tot het dikker wordt, haal dan van het vuur en laat goed afkoelen.
Klop de margarine los met de poedersuiker en voeg de afgekoelde room toe en klop alles door elkaar.
Giet een beetje melk over de eerste korst, verdeel 2/3 van de room, dek af met de tweede korst, die je ook besproeit met een beetje melk, en bestrijk met de rest van de room.
Klop de zoetzure room op en bedek de cake.
Laat de fantasieblokjes 2 hu in de koelkast staan en serveer ze,
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар