Een simpele koektaart

 


Een van die taarten die moeders vaak maakten voor de generatie geboren in de jaren tachtig. Soms met margarine, en soms niet. We waren erg blij, dit was een ware traktatie. Soms vanille en soms chocolade, wat als er was, of er was tijd. Als het is gemaakt met chocoladepudding en er is nog een reep chocola om mee te koken, was het een ware traktatie. In plaats van pudding gebruikten we bloem en cacao, dus we hadden weer een geweldige tijd….

Ingredienten:

  • 750 g kleine koekjes
  • 1,5 liter melk + melk om koekjes in te dippen
  • 4 puddingen met vanillesmaak
  • 12 eetlepels suiker
  • 250 g margarine



Voorbereiding:

Meng pudding, suiker en 200 ml koude melk en meng zodat er geen klontjes ontstaan.

Zet de rest van de melk op het vuur om te koken. Ga niet voor de sterkste, want melk verbrandt gemakkelijk.

Als de melk kookt, kook dan de opgeklopte pudding en roer tot hij dikker wordt.

Haal van het vuur, schud in een andere grotere kom en plaats de zak of folie direct op de pudding.

Laat afkoelen.

Klop de margarine op kamertemperatuur met een mixer.

Klop de afgekoelde pudding met een mixer.

Voeg de pudding toe aan de margarine en roer tot alles mooi gemengd is.

Verdeel het koekje in 4 gelijke delen.

Er zijn 18 koekjes op een rij. De cake is vrij groot.

Leg een beetje vulling op de schaal en rek deze een beetje uit met een spatel, zodat het koekje beter aan de schaal kleeft en niet beweegt als je de vulling uitspreidt.

Doop de koekjes in lauwwarme melk en leg ze op een schaal, vul ze met koekjes en vul ze tot ze op zijn.

Top met slagroom, slagroom, glazuur, geraspte chocolade, eurocream, walnoten, indien gewenst.

Koel, laat een nacht staan ​​en serveer.

Aangenaam.

/domacirecepti.net

 

 

0 Comments:

Постави коментар