Ik weet eerlijk gezegd niet waarom dit de naam van de cake is. Ik vond het op internet en met kleine aanpassingen, naar onze smaak, heeft ze het gemaakt. Turkse koekjes vind je in alle beter gesorteerde winkels, reformwinkels of bij wederverkopers van producten uit Hongarije. Het is een petit biscuit met in het midden een cacaodeel. We kunnen het geen vulling noemen want de vulling is dat niet, dat middendeel is ook onderdeel van het koekje maar dan met een cacaosmaak. Het was alsof ze onze gewone pettit-koekjes vulden met cacao-petit-koekjes en ze samen bakten. Als u geen Turks koekje vindt, is de vervanger cacao petit biscuit omdat het een speciale smaak aan de cake geeft. Met gewone petit krijg je een mildere smaak, en de cake moet iets hebben om hem te "snijden" omdat de vulling erg licht en bijna neutraal is. Dus ja, het kan worden vervangen door beide petit biscuits, maar ik raad cacao aan als je geen Turks kunt vinden. In de video kun je zien hoe je in plaats van 4 - 5 uur moet wachten tot een grote hoeveelheid vulling is afgekoeld, dit in 1 uur doet.
Ingredienten: 1 pak van 300 g Turks koekje - je hebt meer petit nodig omdat het dikker en zwaarder is 1,5 liter melk 5 puddingen met zoetzure roomsmaak 3 vanillesuiker 100 g witte chocolade 250 g boter of margarine 6 eetlepels kristalsuiker 250 g poedersuiker 200 ml zoetzure room (slagroom, hullala, mist, halta, koe) Voorbereiding: Neem een glas melk en meng de pudding, kristalsuiker en vanillesuiker. Giet al dat glas melk erbij en mix zodat er geen klontjes zijn. Zet de rest van de melk op het vuur om te koken, en als het kookt, kook dan de opgeklopte pudding en roer tot het dikker wordt. Haal de ingedikte pudding van het vuur, voeg de gebroken witte chocolade toe en roer tot deze smelt. Leg dan folie of zak over de pudding, direct op de pudding en laat afkoelen tot kamertemperatuur, en zet het dan een uur in de koelkast. Je hebt een heel grote container nodig. Als de pudding is afgekoeld, klop je in die grote kom de boter of margarine die op kamertemperatuur moet zijn met de poedersuiker. Ze moeten mooi worden gecombineerd en uitgespreid, schuimig op de kom waarin je roert, en niet op de mixers van de mixer blijven (voor beginners). Breng vervolgens de snorharen over naar de afgekoelde pudding en draai deze een beetje om. Neem een paar eetlepels, een 5, pudding en voeg toe aan de opgeklopte boter en klop. Voeg weer 5 eetlepels toe en klop opnieuw. Voeg de resterende pudding in twee delen toe met boter en klop alles door elkaar. Klop in een aparte kom de zoetzure room door elkaar en voeg dan de pudding en botercrème toe. Klop alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat er geen ongeschilde pudding achterblijft op de bodem van de kom, controleer dit met een spatel (voor beginners). Verdeel het koekje in 4 gelijke delen. Ik heb het gestapeld in een djuvec-braadpan (diepere braadpan) waarin ik de zak op de bodem leg. Rode koekjes en rode filets. 4 rijen koekjes en drie rijen vulling. Ik heb nog een beetje vulling over die ik heb bewaard om de cake er bovenop te coaten toen ik hem uit de pan haalde. Ik heb de cakevorm ongeveer 4 uur in de koelkast bewaard, dus ik heb hem op een dienblad gedraaid en bedekt met de rest van de vulling en gedecoreerd. Ik geef de voorkeur aan deze manier omdat ik geen tijd besteed aan het rechttrekken van de randen, het verspreiden van de koekjes op de schaal omdat het niet in de melk dompelt. Het koekje kan natuurlijk in één rij worden gestapeld en vervolgens met een grote hoeveelheid vulling worden aangebracht, want het is er, maar het is een wat moeilijkere methode. Het is veel gemakkelijker in een braadpan of in een hoepel. Geen vergissing, ik heb maar één pak koekjes gebruikt. De cake is lang. Het kan ook gaan zoals Scheherazade met twee pakken koekjes, dus zoals je wilt. Koel en serveer. Aangenaam.
Izvor/domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар