Karamel plasmacake


 Een schors:


4 eiwitten

4 eetlepels suiker

4 eetlepels gemalen plasmakoekjes

1 eetlepel cacao

1 eetlepel bloem

half bakpoeder - 5 gr

Karamel bestand:


800 ml melk

2 puddingen met karamelsmaak

6 eetlepels suiker

125 g boter

Eidooierroom om te combineren met karamelpudding:


8 of 12 eidooiers

6 of 10 eetlepels suiker

Plasma bestand:


100 g slagroom of slagroom

200 ml melk of zuur water

200 g gemalen plasmakoekjes

melk naar behoefte die je toevoegt als je vulling strakker wordt

kies je voor zoetzure room dan 400 ml en melk, want dan wordt de vulling zeker strakker



 

Voorbereiding:


Verwarm de oven voor op 200 graden.


Klop de eiwitten met de suiker tot een stevig schuim.


Voeg bloem, cacao, plasmabiscuit en bakpoeder toe en meng met een spatel.


Giet in een met bakpapier beklede bakplaat van 32 x 25 cm en bak in ongeveer 15 minuten gaar, afhankelijk van de oven.


Nadat je de korst hebt gebakken, verlaag je de temperatuur tot 180 graden.


Bak zo nog een of twee korstjes.


Smelt voor de karamelvulling de suiker op middelhoog vuur en zorg ervoor dat deze niet verbrandt.


Giet bijna alle melk erbij en roer om de suiker op te lossen.


Meng een deel van de melk die je hebt achtergelaten met de pudding, kook het dan in kokende karamelmelk en mix tot het dikker wordt.


Haal van het vuur, dek af met folie en laat afkoelen.


Klop de eidooiers met de suiker in een kleine pot en roer alles totdat ze oplichten.


Zet een kleinere sherpa op een grotere waarin je zo'n 2 cm water hebt gegoten en zet alles op het vuur.


Vanaf het moment dat het water in de onderste pan kookt, meng je de eidooiervulling 10 minuten.


Haal van het vuur en laat afkoelen onder af en toe roeren.


De plasmavulling maak je pas als zowel de korstjes als de vullingen zijn afgekoeld en je maakt de laatste.


Als zowel de karamel als de dooiers zijn afgekoeld, klop je de karamelpudding, voeg dan de gehakte boter toe en klop alles op.


Als u margarine toevoegt, klop deze dan eerst op en voeg dan de opgeklopte pudding toe.


Roer tot slot de eidooiervulling erdoor en roer alles door elkaar.


Zet de vulling in de koelkast.


Klop de slagroom stijf met zuur water of melk, voeg dan de zure room toe en klop helemaal door.


Voeg tot slot de plasmakoekjes toe en meng.


Voeg indien nodig melk toe, zo niet, niet hebben. Ik denk niet dat je slagroom moet gebruiken, maar controleer voor het aanbrengen, we mogen niet hard zijn.


Leg de eerste korst op de schaal, de helft van een en dan de helft van de tweede vulling, de tweede korst, herhaal de procedure met de vullingen en wie voor de derde korst heeft gekozen, zet deze ook.


Koel en decoreer naar wens.


Prettig.

0 Comments:

Постави коментар