Dekking - 2 keer per:
5 eiwitten
6 eetlepels suiker
100 g gemalen of gemengde walnoten
1 eetlepel prezle (paneermeel)
5 g (half zakje) bakpoeder
Room:
10 eidooiers
500 ml melk
10 eetlepels suiker
6 eetlepels dichtheid (zetmeel, zetmeel)
200 g boter
200 ml zoetzure room
lepel vanille-extract
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen op 200 graden.
Klop de eiwitten met suiker tot een sterk schuim.
Voeg walnoten, kruimels en bakpoeder toe, meng en meng alles.
Giet in een met bakpapier beklede bakplaat van 35 x 25 cm en bak, verlaag dan de temperatuur tot 175 graden.
Bak ongeveer 25 minuten.
Herhaal de procedure met de tweede korst.
Klop voor de vulling de eidooiers met de suiker en de dichtheid los, voeg dan een paar lepels melk toe en roer alles door elkaar.
Breng de rest van de melk aan de kook, kook dan de eidooiermassa en roer tot deze dikker wordt.
Haal van het vuur, dek af met folie direct op de eidooierpudding en laat afkoelen.
Klop de boter, voeg dan de afgekoelde pudding toe en klop.
Giet vervolgens de zoete room (niet opgeklopt), voeg het vanille-extract toe en klop alles weer door elkaar.
Breng de hele vulling aan op de eerste korst, druk plat en leg de tweede korst erop.
Ga met je hand over het hele oppervlak van de korst om fijn te plakken.
Versier naar wens, snij in blokjes en serveer.
Prettig.
0 Comments:
Постави коментар