Dubbele chocolade en geroosterde hazelnoten, een dessert waar je dol op zult zijn.
Biscuit:
- 4 eieren
- 4 eetlepels bloem
- een halve bakpoeder
- 100 g kookchocolade
- 100 g suiker
- 200 g boter
Glazuur:
- 500 ml zoetzure room
- 200 g kookchocolade
Decoratie:
- 150 g geroosterde hazelnoten
Voorbereiding:
Boter en chocolade smelten op een stoompan.
Scheid de eiwitten van de dooiers. Meng in een diepe kom de eidooiers met de suiker, voeg de gesmolten boter en chocolade toe, meng en voeg dan de bloem gemengd met het bakpoeder toe.
Maak in een andere kom sneeuw van de eiwitten en meng de sneeuw voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel.
Giet het voorbereide mengsel in een met bakpapier beklede bakplaat en bak vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 20 minuten.
Maak een chocoladeglazuur: hak de chocolade fijn, verwarm de zoetzure room tot het kookpunt, giet dan over de chocolade en meng goed.
Prik met een vork in de gebakken bodem en giet het warme glazuur erover. Laat afkoelen op kamertemperatuur, decoreer met hazelnoten en laat goed afkoelen in de koelkast.
Snijd en serveer.
Prettig!
0 Comments:
Постави коментар