Melkblokjes

 

Hoes:


6 eieren

120 g suiker

5 eetlepels bloem

2 eetlepels cacao

3 eetlepels olie

50 ml koud water

1 bakpoeder (10 gram)

200 ml melk voor het gieten van de korst

Room:


1l melk

8 eetlepels dichtheid of bloem, wat je ook hebt

5 eetlepels suiker

100 g poedersuiker

200 g margarine (of 250 ml zoetzure room, dan zonder poedersuiker)

Chocolade deel:


100 g pure chocolade

100 g melkchocolade

3 eetlepels olie

10 eetlepels melk



 

Voorbereiding:


Klop de eiwitten los met de toevoeging van suiker.


Voeg water toe en roer opnieuw.


Voeg één voor één de eidooiers toe en giet de olie bij de gelei.


Voeg als laatste de bloem, cacao en bakpoeder toe en mix alles met een keukenmachine of garde.


Schud in een met bakpapier beklede pan (30 x 20 cm) en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden en reduceer vervolgens tot 180.


Bak het koekje ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de oven.


Als je tegen het einde onzeker bent wanneer je denkt dat de bast klaar is, test dan met een tandenstoker, als de droge bast eruit komt, is hij klaar.


Meng bloem (dichtheid), suiker en 200 ml melk en breng de rest van de melk aan de kook.


Als de melk kookt, kook je de opgeklopte massa en roer je tot deze dikker wordt.


Haal van het vuur om volledig af te koelen.


Klop de margarine op kamertemperatuur op met poedersuiker, voeg dan de helft van de afgekoelde room toe, klop en voeg de rest toe en klop opnieuw.


Als je geen margarine wilt toevoegen, klop dan 250 ml zoetzure room stijf, voeg het dan toe aan de afgekoelde room en klop alles, geen zorgen, het wordt niet zeldzaam maar fijn romig.


Doe alle ingrediënten voor de dressing en smelt, roer om te bezinken.


De topping moet dun zijn. Voel je je dikker, want het hangt allemaal af van de chocolade, voeg dan nog wat melk toe, een paar eetlepels en laat afkoelen. Als het afkoelt, wordt het een beetje dikker, maar het is nog steeds dunner.


Snijd de afgekoelde korst horizontaal door zodat je twee dunne korstjes krijgt en giet er melk overheen, beide gelijkmatig overal.


Breng de helft van de crème aan op de korst en de helft van de topping erover.


Laat 10 minuten in de koelkast staan ​​om de topping iets op te laten stijven.


Breng gedurende deze tijd de rest van de vulling aan op de tweede korst.


Als je de eerste korst uit de koelkast haalt, leg je de tweede korst erop en giet je de topping er weer over, de rest.


Zet alles een paar uur in de koelkast.

0 Comments:

Постави коментар