Blaffen:
300 g gemalen oreokoekjes
100 g gesmolten boter
80 ml melk
60 g poedersuiker
Bestand:
500 gram roomkaas
150 g poedersuiker
1 eetlepel vanille-extract
100 g gesmolten witte chocolade
250 ml zoetzure room
150 g gemalen oreokoekjes
Ter decoratie:
80 g gemalen oreokoekjes
Schors: Grootte van de cakevormhoepel Bedek 22 cm met transparante folie en plaats deze op de taartvorm. Bestrijk de binnenkant van de schaal met olie. Doe gemalen oreokoekjes (je kunt ook naar eigen smaak koekjes gebruiken) in een kom. Voeg poedersuiker toe en roer. Voeg vanille-extract, melk en gesmolten boter toe. Combineer de ingrediënten met een lepel (ik deed het met de hand) en serveer op een taartplateau. Vorm een korst (je kunt kiezen of je een lepel gebruikt of een diepvrieszak op je hand legt en vervolgens met de hand een korst vormt).
Vulling: Doe de roomkaas in een diepere kom, voeg poedersuiker toe en klop met een mixer (sterkte tussen de laagste en hoogste snelheid). Voeg vanille-extract en gesmolten witte chocolade toe (smelt de witte chocolade op de laagste temperatuur of stoom). Garde. Klop de zoetzure room stijf, maar niet te strak. Voeg het twee keer toe aan het mengsel met de roomkaas en meng goed met een spatel of een keukenmachine. Voeg tot slot de gemalen oreokoekjes toe en roer. Leg de vulling op het deksel en verdeel het gelijkmatig. Strooi gemalen oreokoekjes op het oppervlak en laat minimaal 4-5 uur in de koelkast staan (ik heb het een nacht laten staan).
Als de vulling goed is uitgehard, haal je de cake uit de koelkast, verwijder je de ring en snijd je de cake aan. Genieten van!!
0 Comments:
Постави коментар