Ferrero Rocher taart

 

Schors:

    200 g gemalen plasmakoekjes
    150 g geroosterde gemalen hazelnoten
    75 g boter
    75 ml melk

Het dossier:

    400 ml zoetzure room
    500 g zure room (20% melkvet)
    160 g Milka chocolade (Noisette)
    200 g wafels met hazelnoten
    100 g geroosterde gemalen hazelnoten
    3 eetlepels nutella

Topping:

    100 g chocolade
    100 ml zoetzure room
    eventueel gehakte geroosterde hazelnoten

Maak de korst in een vorm met een diameter van 26 cm. Wikkel de ring in huishoudfolie en plaats deze op de gewenste plaat waarin de cake later kan worden geserveerd.

Combineer plasma en gemalen hazelnoten in een geschikte kom. Giet er dan de gesmolten boter en melk over en mix tot alles goed gemengd is. Schud de korstmassa en druk overal gelijkmatig op de bakplaat.

Smelt de chocolade op een stoompan. Klop in een grote kom de zoete zure room, voeg dan de zure room toe en blijf kloppen. Voeg vervolgens de nutella en de gesmolten chocolade toe. Combineer met de hand met een keukenmachine.

Maal de wafels en voeg toe aan de vulling. Roeren. Voeg gemalen hazelnoten toe. Roeren.

Giet de vulling over de bodem en verdeel mooi.

Smelt de zoetzure room en chocolade en giet over de cake. Bestrooi vervolgens met gehakte hazelnoten.

Zet de cake voor het serveren minimaal 2 uur in de koelkast om goed af te koelen en op te stijven.

bron recepti.com


0 Comments:

Постави коментар