De absoluut fantastische witte Egypte-cake zal je buiten adem laten. De ideale combinatie van dunne eiwitten en hazelnoten, twee crèmes, één met eidooiers en witte chocolade, en de andere gemaakt van zoetzure room en grofgemalen hazelnoten, geven deze unieke combinatie van smaken waar je zeker van zult genieten. Bekijk het videorecept voor hoe we het doen en begin aan je avontuur genaamd White Egypt.
Alle drie de covers:
- 12 eiwitten
- 12 eetlepels suiker
- 12 eetlepels grofgemalen geroosterde hazelnoten
- 3 eetlepels bloem
Bestand I:
- 750 ml melk
- 12 dooiers
- 10 eetlepels suiker
- 8 eetlepels dichtheid (zetmeel, zetmeel)
- 80 g margarine of boter
- 200 ml zoetzure room
- 100 g witte Milka-chocolade
Phil II:
- 300 ml zoetzure room
- 2 eetlepels poedersuiker
- 50 g roomkaas (blik en zure room)
- 100 g grof gemalen geroosterde hazelnoten
- een beetje melk als dat nodig is (uitgelegd in de video)
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden.
Klop in die tijd 4 eiwitten met de geleidelijke toevoeging van suiker tot een sterk schuim.
Voeg dan 4 eetlepels hazelnoten en 1 eetlepel bloem toe en meng alles met een spatel of fornuis.
Bekleed een bakplaat met een diameter van 28 cm met bakpapier en schud het hele korstmengsel eruit, maak het plat en bak gedurende 15 minuten.
Herhaal de procedure nog 2 keer.
Meng voor de eerste vulling alle eidooiers, suiker, verdikkingsmiddel en een beetje koude melk en meng zodat er geen klontjes ontstaan.
Breng de rest van de melk aan de kook en kook, als het kookt, de massa met de eidooiers en meng tot het dikker wordt.
Haal vervolgens van het vuur en voeg de gebroken witte chocolade toe. Roer tot het is opgelost, bedek dan direct op de vulling met folie of een schone zak en laat volledig afkoelen.
Klop 200 ml zoetzure room erdoor, klop de margarine apart erdoor.
Roer de afgekoelde vulling een beetje met een mixer, voeg deze dan toe aan de margarine, voeg direct de opgeklopte zoete room toe en meng alles met een mixer.
Roer tot een fijne en gladde room is verkregen.
Schud voor de tweede vulling de resterende 300 ml zoetzure room in de kom waarin je de zoetzure room hebt gemengd en klop
Voeg poedersuiker, roomkaas en hazelnoten toe en klop opnieuw.
Deze massa wil in zijn huidige vorm krimpen, dus je kunt hem gemakkelijk fixeren door een beetje melk toe te voegen, want als hij krimpt, zal hij zich niet mooi over de gele vulling kunnen verspreiden. Dus voel je vrij om een beetje melk te schenken, te kloppen en dan te verdelen.
Breng op de eerste korst bijna een derde van de gele crème aan, daarna een derde van de witte crème en herhaal de procedure met de tweede en derde korst.
Je zou een beetje gele vulling over moeten houden om rond de cake te verspreiden.
Decoratie naar wens.
In de video gebruikte ik vanille slagroom en besprenkeld met hazelnoten.
Laat de cake opstijven, afkoelen en combineer naar smaak en zoeter.
Aangenaam.
0 Comments:
Постави коментар