Nog een heerlijke cake waarin een combinatie is van walnoten, eidooierroom, gebakken suiker en chocolade.
Kleinere maat:
Voor schors:
- 9 eiwitten (van grotere eieren of 10 kleinere)
- 10 eetlepels suiker
- 15 eetlepels gemalen walnoten (ik heb gemengd zodat ze een combinatie zijn van gemalen en fijngehakt)
- 2 eetlepels bloem
Coating I:
- 12 eetlepels kristalsuiker
Coating II:
- 100 g chocolade
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels melk
Room:
- 9 dooiers
- 9 eetlepels suiker
- 125 g margarine of boter
- 100 g poedersuiker
Decoratie naar wens - voor mij is het een combinatie van slagroom gemaakt van chocolade en gehakte witte chocolade.
Voorbereiding:
Zet de oven op 200 graden.
Klop eiwitten met suiker tot een sterk schuim.
Voeg vervolgens de gemalen walnoten en bloem toe en giet in een met bakpapier beklede ovenschaal die niet kleiner mag zijn dan 40 x 30 cm.
Bak tussen de 10 en 15 minuten, afhankelijk van de oven.
De bast moet zacht en licht blijven, alleen lichtbruin.
Als het opdroogt, zullen de uiteinden hard zijn en veel krimpen.
Terwijl de korst bakt, maken we room.
Klop de eidooiers met de suiker tot ze wit worden, doe dit in een kleinere sherpa die in een andere sherpa past.
Giet "twee vingers" water in de tweede pan en zet deze op het vuur.
Doe de sherpa met losgeklopte eidooiers in de tweede pan en kook ongeveer 10-15 minuten.
Het is voorbij als alle suiker is gesmolten en je met een keukenmachine de bodem sleept, waardoor er een spoor achterblijft.
Haal van het vuur om af te koelen.
Gebakken en afgekoeld koekje in drie gelijke reepjes gesneden.
Smelt de suiker voor de eerste laag en smeer alle drie de reepjes dun in.
Wees niet te dik, want dan kan de cake niet mooi worden gesneden. Als het hard wordt, kun je het met een mes doorboren, waarbij je de uitgeperste suiker een beetje klopt.
Tweede laag - smelt op een laag vuur de chocolade met olie, haal van het vuur, voeg melk toe en meng om te combineren, en bedek dit laagje vervolgens over de suikerlaag op de korst.
Gedurende die tijd koelde de room ook af, klop dan de zachte margarine of boter met poedersuiker om het schuimig te maken, voeg het dan toe aan het afgekoelde eigeel en de chocoladeroom en klop alles door elkaar.
We vullen de korstjes als de chocolade hard wordt. Dit doe je door de bakplaat in de koelkast te zetten terwijl je de vulling roert.
Schik de vulling op de eerste korst, leg de tweede en bedek deze met de vulling. Bedek met een andere korst, breng de rest van de vulling erop aan en decoreer naar wens.
bron domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар