EEN VAN DE MOOISTE CAKES DIE IN JE MOND SMELTEN

 

INGREDIËNTEN
Zonder schors:
12 eiwitten
250 g suiker
1 eetlepel azijn
Room:

12 eidooiers
8 eetlepels suiker
5 eetlepels dichtheid
600 ml melk
250 g boter
4 eetlepels slagroom
300 g geroosterde en grofgemalen walnoten of hazelnoten
100 g geraspte kookchocolade
Meer:
4 slagroom (of 1 l Hople)
500 ml mineraalwater

VOORBEREIDING
1. Let op: Het is erg belangrijk om de eieren een tijdje op kamertemperatuur te bewaren voordat je de meringue gaat maken.
2. Meng voor de meringue het eiwit door de sneeuw en voeg geleidelijk de suiker toe, onder voortdurend roeren.
Klop de eiwitten met de suiker tot de suiker volledig is opgelost (minimaal een half uur), anders smelt de suiker tijdens het bakken en wordt de korst zacht en niet knapperig.

De suiker kan in een koffiemolen worden gemalen en lost veel sneller op, dus het eiwit moet korter worden gemengd.
Voeg op het einde een eetlepel azijn toe, je kunt ook citroensap toevoegen.
3. Vet een grote bakplaat in en bekleed deze met bakpapier. En smeer het papier in met 2-3 druppels olie om de gebakken korst gemakkelijker te laten scheiden. Giet het eiwit uit, maak het plat en zet het in een voorverwarmde oven op 150 ° C.
Bak (droog) gedurende 1 uur, of tot de korst hard is geworden, zet de oven uit, open de deur (plaats een houtkachel) en laat de korst afkoelen.
In de lengte gekoeld in twee delen gesneden.
4. Klop voor de room de eidooiers met de suiker en voeg het bindmiddel toe (roer in een kom die op het vuur zal gaan).
Voeg een beetje hete melk toe, onder voortdurend roeren.
Zet op laag vuur en kook onder voortdurend roeren tot het ingedikt is.
Voeg goed gemaakte boter toe aan de afgekoelde room (meng dit van tevoren tot het wit wordt).
5. Klop 4 slagroom met mineraalwater.
Neem 4 eetlepels slagroom en meng dit door de room.
Verdeel vervolgens de room in 2 delen.
Laat het ene deel zoals het is en voeg grofgemalen walnoten of hazelnoten toe aan het andere (het is vooral fijn met hazelnoten) en fijngeraspte chocolade.
Stapelen:
- meringue schors - donker crème - gele crème
- meringue schors - donker crème - gele crème
en bestrijk alles met slagroom en bestrooi met grof gehakte walnoten.

bron : https://svireceptisuzacistu5.info

0 Comments:

Постави коментар