VEEL EEN VAN DE BESTE CAKES

 

Ingrediënten


Substraat
150 g gemalen koekjes
50 g gemalen geroosterde hazelnoten
1 eetlepel Nutella of Linolade nougat
80 ml melk
Kaasroom
500 g verse ongezouten kaas *

250 ml zoetzure room
1 eetlepel vloeibare honing
8 g gemalen gelatine
Nougat crème
125 g chocolade Milka Noisette **
1 dl zure room

optioneel gemalen geroosterde hazelnoten om te besprenkelen

Voorbereiding
Substraat
1. U kunt geroosterde hazelnoten malen in een walnotenmolen of ze tot grotere stukken malen in een nylon zak met een deegroller. Proeven.
2. Bekleed de bakplaat waarop je de cake gaat serveren met bakpapier. Plaats een cakering met een diameter van 20 cm.

3. Breng alle ingrediënten over in een diepere kom en meng met de hand. Je krijgt een compacte massa die niet afbrokkelt en niet kleverig is. Als de massa afbrokkelt, voeg dan meer melk toe en als het kleverig is, voeg dan meer koekjes toe.
4. Druk de massa met de hand op de bodem van de mal. Lijn uit (zie opmerkingen in dit recept). Dek af met cellofaan om uitdroging te voorkomen tijdens het bereiden van de roomkaas.
Kaasroom
1. Giet gelatine met 6 eetlepels water en laat 5 minuten zwellen.
2. Kaas, honing en vloeibare zoete room, kort mengen met een mixer om alle ingrediënten te combineren.
3. Smelt de gezwollen gelatine op het laagste vuur, voeg 4 eetlepels van het kaasmengsel toe, verwarm onder constant roeren tot een vloeibare gladde massa is verkregen.
4. Giet de vloeibare massa met gelatine in een dunne stroom in het kaasmengsel terwijl u met een mixer mengt en roer nog een minuut met een mixer om alle ingrediënten te combineren.
5. Onmiddellijk op de biscuitbodem aanbrengen, plat maken en in de koelkast laten staan ​​terwijl de nogacrème wordt bereid.
Nougat crème
1. Smelt de chocolade in een stomer of in de magnetron (ik smelt het in de magnetron).
2. Voeg al roerend een eetlepel zure room toe. De massa zal dikker worden. Voeg de rest van de zure room lepel voor lepel toe en roer krachtig. Met elke extra lepel zure room wordt de massa dunner. Als het mengsel te dik is om te gieten, verwarm het dan kort op stoom of in de magnetron.
3. Giet onmiddellijk de roomkaas erover.
4. Als je van een intensere hazelnootsmaak houdt, strooi dan onmiddellijk gemalen geroosterde hazelnoten over de nougatroom.
5. Laat een nacht (minimaal 6 uur) in de koelkast staan.
Steek een dun, lang mes tussen de cake en de ring. Verwijder de borduurring.
6. Opmerkingen over decoratie
Voor de cake uit de foto werd roomkaas aangebracht over de koekjesbodem, een nacht laten staan, de ring verwijderd en het geheel werd bedekt met noga-crème. "Golven" werden gemaakt met een spatel onmiddellijk na het aanbrengen van het glazuur. Na het versieren werd de cake slechts een half uur gekoeld en geserveerd.

bron : https://svireceptisuzacistu5.info

0 Comments:

Постави коментар