Ingrediënten
Voor het deeg heb je nodig:
7 stuks eiwit
5 stukjes eidooiers
10 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zak bakpoeder
3 eetlepels cacao
4 eetlepels bloem
6 eetlepels lauw water
De crème vereist:
1 liter melk
200 g griesmeel
100 g margarine of boter
2 stukken eidooiers
2 eetlepels suiker
4 zakjes vanillesuiker
100 g poedersuiker
Glazuur:
100 g kookchocolade
3 eetlepels olie
100 ml melk
Voorbereiding
Deeg:
Scheid het eiwit van de dooiers en klop de vaste sneeuw erdoor (voeg een beetje zout toe voor extra stevigheid).
Als je het eiwit hebt opgeklopt, voeg dan langzaam de suiker toe en roer tot het smelt, dat wil zeggen. totdat de sneeuw glazig wordt.
Voeg de eidooiers (5 stuks) één voor één toe aan het losgeklopte eiwit, al roerend op de laagste snelheid.
Voeg lauw water en vanillesuiker toe aan het opgeklopte mengsel. Zet de mixer uit en blijf roeren met een spatel of houten lepel zodat het mengsel niet bezinkt, bijv. verloren bellen.
Meng bloem, cacao en bakpoeder en voeg licht toe aan het mengsel, roer met een spatel tot gecombineerd.
Bak het mengsel in een ronde of vierkante bakplaat bekleed met bakpapier of bestrooid met olie en bestrooid met bloem om te voorkomen dat het gaat plakken.
Bak ongeveer 20-25 minuten op 180 graden, afhankelijk van de oven. Na het bakken uit de oven halen en in de koelkast bewaren. Om de cake zachter te maken, giet je er 100 ml melk en suiker overheen.
Het dossier:
Breng de melk aan de kook en klop gedurende deze tijd met een beetje melkgriesmeel en vanillesuiker. Klop het griesmeel als de melk kookt (maak een mengsel zoals bij pudding). Laat afkoelen.
Voeg als het mengsel is afgekoeld boter of margarine toe en roer tot het gesmolten is. Voeg suiker toe aan de vulling en als je van zoeter houdt, voeg dan nog een beetje toe.
Klop 2 eidooiers met twee eetlepels gestoomde suiker tot het mengsel dikker begint te worden. Voeg het griesmeelmengsel langzaam toe aan het eigeelmengsel, roer voorzichtig met een mixer en zorg ervoor dat het goed klopt. Laat afkoelen en giet dan over de korst.
Glazuur:
Smelt de chocolade in een stomer, voeg melk en olie toe en als alles gecombineerd is, haal van het vuur, laat een beetje afkoelen en giet over de cake.
Zet de ijsblokjes in de vriezer om af te koelen
Portie
Het is het beste om het pas morgen te consumeren.
Laat ons de indrukken van de jongste critici weten
bron : https://svireceptisuzacistu5.info
0 Comments:
Постави коментар