Ingrediënten
Schors:
- 250 g gemalen plasmakoekjes
- 40 g boter
- 100 ml perzik-, abrikozen- of multivitaminesap
- 30 g chocoladepoeder
Het dossier:
- 250 g roomkaas
- 50 g suiker
- 150 g nutella
- 0,5 l zoetzure room
Ganache-crème:
- 150 g chocolade noisette of een andere melkchocolade
- 150 ml zoetzure room
Voorbereiding:
Meng de koekjes, het chocoladepoeder en de gesmolten boter op laag vuur, voeg eventueel een beetje sap toe zodat je een mengsel krijgt dat niet verkruimelt. Pers in een vorm van 26 cm diameter en plaats in de koelkast terwijl we de vullingen bereiden.
Verwarm de nutella door deze in een kom met warm water te plaatsen. Klop de roomkaas en de suiker met een mixer en verdeel dit mengsel in twee gelijke delen in twee kommen.
Klop de zoetzure room goed door elkaar. Voeg de helft van de opgeklopte zoete room toe aan een kom met de roomkaas, en meng de andere helft met de gesmolten nutella en voeg toe aan de andere kom met de roomkaas.
Smeer de korst eerst in met wit en daarna met chocoladevulling. Koel. Smelt de chocolade en de zoetzure room op een stoompan en laat afkoelen. Roer af en toe tijdens het afkoelen, zodat de garnaal geen pudding vormt. Giet over de cake.
Bron: coolinarika.com
0 Comments:
Постави коментар