Voor iedereen die van zoetzure smaak houdt is dit een ideale cake. Voor mij persoonlijk is dit een van mijn favorieten.
Ingrediënten
Deeg
- 6 eieren
- 14 dkg suiker
- 8 eetlepels water
- 16 dkg gladde bloem
- 1 eetlepel cacaopoeder Dolcela
- 1/2 Dolcela bakpoeder
Room
- 5 dcl. water
- 4 eetlepels suiker (kristal)
- 5 eetlepels dichtheid
- 2,5 dcl Dolcel slagroom
Nog steeds nodig
- 1 doos koekjes
- 1 kersencompote
Voorbereiding
Meng de eidooiers met de suiker, voeg het water toe en blijf mixen, voeg geleidelijk de bloem met het poeder en de cacao toe en tot slot het eiwit. Giet in een met olie bestoven en met bloem bestoven bakblik (middelgroot) en bak ongeveer 30 minuten op 200 graden.
Test met een tandenstoker of het schoon is, het deeg is gebakken. Snijd het gebakken koude deeg horizontaal doormidden. Kook in kokend water de voorgemengde dichtheid en suiker in een beetje water en kook een paar minuten.
In de kou geleidelijk de slagroom toevoegen en goed mengen. Laat een beetje room (ongeveer 5 eetlepels) over om de cake te coaten Giet het deeg met kersencompote, verdeel de helft van de room erover, verdeel de helft van de kersen erop en pers ze in de room.
Dompel de koekjes een voor een snel in koude melk en verdeel ze over de room. Verdeel de rest van de room over de koekjes en pers de rest van de kersen erin. Leg er nog een doorweekte korst op. Bestrijk met een beetje room, bestrooi met zoete kleurrijke of chocoladekruimels of rasp chocolade.
Bron: coolinarka.com
0 Comments:
Постави коментар