Melkblokjes

 


Ingrediënten voor korstjes - bakje 30 x 20 cm:

  • 6 hele eieren
  • 6 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels olie
  • 50 ml koud water
  • 1 bakpoeder (10 gr)
  • 200 ml melk voor het gieten van de korst

Room:

  • 1 liter melk
  • 8 eetlepels dichtheid of bloem, wat je ook hebt
  • 5 eetlepels suiker
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g margarine (als je geen margarine wilt doen, vervang deze dan door 250 ml zoetzure room en dan heb je geen poedersuiker nodig)

Topping:

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 3 eetlepels olie
  • 10 eetlepels melk



Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eiwitten los met toevoeging van suiker.

Voeg water toe en roer opnieuw.

Voeg de eidooiers een voor een toe en giet de olie in de gelei.

Voeg als laatste bloem, cacao en bakpoeder toe en combineer alles met een keukenmachine of garde.

Schud in een met bakpapier beklede bakplaat en bak.

Verlaag de oventemperatuur tot 180 graden.

Bak het koekje ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de oven.

Als je tegen het einde twijfelt wanneer je denkt dat de schors klaar is, test dan met een tandenstoker, als de droge schors eruit komt, is hij klaar.

Meng bloem (dichtheid), suiker en 200 ml melk en breng de rest van de melk aan de kook.

Als de melk kookt, kook dan de opgeklopte massa en roer tot deze dikker wordt.

Haal van het vuur om volledig af te koelen.

Klop de margarine op kamertemperatuur met poedersuiker, voeg dan de helft van de afgekoelde room toe, klop en voeg de rest toe en klop opnieuw.

Als je geen margarine wilt toevoegen, klop dan 250 ml zoetzure room om het stevig te maken, voeg het dan toe aan de afgekoelde room en klop alles op, maak je geen zorgen, het zal niet zeldzaam zijn maar fijn romig.

Voeg alle ingrediënten voor de dressing toe en smelt, roer om te laten bezinken.

De topping moet schaars zijn. Als je je dikker voelt, want het hangt allemaal af van de chocolade, voeg dan wat meer melk toe, een paar eetlepels en laat afkoelen. Als het afkoelt, wordt het een beetje dikker, maar het is nog steeds dunner.

Snijd de afgekoelde korst horizontaal om twee dunne korstjes te krijgen en giet er melk overheen, beide overal gelijkmatig.

Breng de helft van de room aan op de korst en de helft van de topping erover.

Laat 10 minuten in de koelkast staan ​​om de topping iets te laten stollen.

Breng gedurende deze tijd de rest van de vulling aan op de tweede korst.

Wanneer je de eerste korst uit de koelkast haalt, leg je de tweede korst die je er op hebt uitgesmeerd en giet je de topping er weer overheen, de rest.

Zet alles een paar uur in de koelkast.

domacirecepti.net

0 Comments:

Постави коментар