Componenten:
- 1,2 liter melk
- 100 + 100 g kristalsuiker
- 100 g griesmeel
- 2 hele eieren
- 100 ml olie
- 50 g cacao
- 200 g zachte bloem
- 200 g kokos
- 10 g bakpoeder
Voorbereiding:
Eerst wordt de filet gemaakt.
Breng 1 liter melk aan de kook.
Meng de krokant en 100 g suiker en kook als de melk kookt en roer tot het dikker wordt.
De massa zal niet te veel dikker worden, maar zodra je hem van het vuur haalt, voeg je alle kokos toe, meng goed en laat afkoelen. Het wordt voldoende dikker als het wordt afgekoeld.
Draai de oven op 180 graden.
Klop de eiwitten met de suiker om een schuim te krijgen, voeg dan de eidooiers toe en klop opnieuw.
Voeg geleidelijk olie toe aan de stroom en vervolgens 200 ml melk.
Voeg als laatste bloem, cacao en bakpoeder toe en combineer met een draad of een keukenmachine.
Bekleed een bakplaat van 36 x 23 cm of ong.
Leg de hele afgekoelde vulling op de gebakken korst en druk deze plat.
Giet de rest van de korst over de vulling, maak plat en bak opnieuw voor nog eens 25 minuten (zo lang duurde het me).
Als je de cake wilt bakken, zet hem dan precies in het midden, nooit in het onderste deel van de oven.
Koel de gebakken cake en draai hem op een schaal.
En pas hier op dat je de cake niet op een dunne schaal schudt, want dan zal hij kromtrekken.
Je kunt op een bord of een metalen dienblad.
Laat de cake afkoelen, besprenkel met kokos en snijd in blokjes of repen.
Ik giet 100 g chocolade, 5 eetlepels olie en 5 eetlepels melk over de cake.
Ik gebruik dit glazuur meer om de korst de chocolade te laten absorberen dan om er een echt glazuur van te maken, dus strooi ik er kokos overheen.
Laat alles staan, afkoelen en strekken, snijd de cake in stukken en serveer.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар