JAFA-CAKE ZONDER BAKKEN: De beste cake ooit

 

Componenten

Voor de schors:

- 300 g gemalen koekjes
- 200 g gemalen walnoten
- 100 g poedersuiker
- 100 g boter of margarine
- 2 dl sinaasappelsap

Voor fil:

- 1 liter melk
- 3 zakjes vanillepudding
- 3 eetlepels dichtheid
- 200 g suiker
- 200 g boter of margarine
- 2 dozen (250 g) jaffakoekjes
- 300 g frambozen

Ter decoratie:

- slagroom, zoetzure room of chocoladeglazuur

Voorbereiding

Kook eerst de vulling:

Zet 1 liter melk op het vuur samen met 200 gram suiker, scheid een klein beetje melk van die hoeveelheid en roer de pudding en het bindmiddel erdoor. Kook de pudding als de melk kookt en laat afkoelen.

Klop de zachte margarine los en voeg lepel voor lepel lauwwarme pudding toe, roer met een mixer tot het mooi gemengd is.

Bereid de korst terwijl de pudding afkoelt:

Doe alle ingrediënten voor de korst in een kom en monteer ze, bij voorkeur met de hand, tot ze fijn zijn gemengd. Voeg geleidelijk het sap toe, het is misschien niet nodig alle 2 dl.

Taart stapelen:

Plaats een cakering van 28 cm op een dienblad (deze kan kleiner zijn of zonder ring, de massa is fijn gevormd) en vorm met de hand of met een lepel een korstje.

Doe een beetje vulling op de korst, minder dan 1/4, zodat de koekjes mooi "plakken". Stapel het koekje met de chocoladekant naar beneden (het koekje wordt NIET in het sap gedompeld omdat het is ingevroren met frambozen * waaruit het sap vrijkomt).

Leg de bevroren frambozen op het koekje en daarna de rest van de vulling door langzaam lepel voor lepel gelijkmatig toe te voegen, zodat de frambozen tijdens het coaten niet bewegen. Versier de cake met slagroom of doe er chocoladesuikerglazuur op.

Stapelschema: korst / een beetje vulling / jaffakoek / frambozen / rest van de vulling / slagroom

* Op de omslagfoto is de cake gemaakt met een jaffakoekje met kersensmaak en een vulling van gekookt fruit - 500 g bevroren frambozen en aardbeien worden gekookt met 5 eetlepels suiker en een zak vanillepudding gemengd in 1 dl water.

Dit is een recept van mijn vriendin Branka, een gewone cake voor elk van haar verjaardagen of feestjes, een van de redenen waarom ik er naar uit kijk om naar haar toe te gaan, naast leuk gezelschap.

Het is snel en gemakkelijk te bereiden en smaakt heerlijk. Laat de cake goed afkoelen, hij snijdt beter als hij enkele uren in de koelkast staat.

* In plaats van frambozen kun je bananen in ringen snijden, maar dan is het nog steeds nodig om het koekje door het sinaasappelsap te halen om het wat zachter te maken.

Bron: coolinarka.com

0 Comments:

Постави коментар