Ingrediënten
Voor het deeg:
- 350 g suiker
- 1 vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel citroensap
- 400 ml melk
- 150 ml olie
- 200 g gemalen walnoten
- 400 g bloem
- een snufje zout
- 1 bakpoeder
Gele filet:
- 700 ml melk
- 100 g suiker
- 2 vanillepudding
- 125 g margarine of boter
Bruin fil:
- 700 ml melk
- 100 g suiker
- 2 chocoladepuddingen
- 125 g margarine of boter
Voorbereiding
Eerst wordt het deeg gemaakt:
Roer de suiker, vanillesuiker, eieren en een lepel citroensap erdoor tot een heldergeel mengsel ontstaat. Voeg met constant kloppen melk toe met de hoogste snelheid, verlaag vervolgens de snelheid en voeg lichtjes olie en gemalen walnoten toe, met constant kloppen.
Lepel voor lepel, voeg bloem toe die eerder is gemengd met zout en bakpoeder.
Vet een grote bakplaat goed in en bestrooi met bloem, giet dan het mengsel en bak 30 minuten op 170 graden. Zet de oven uit, open hem en laat de cake nog 10 minuten binnen.
Haal het eruit en laat het 20 minuten in de bakplaat afkoelen, haal dan de korst eruit en snijd het doormidden om twee grote, dunnere korstjes te krijgen. Leg er een terug in de bak, indien nodig met een mes.
Bereid de gele vulling voor:
Roer 2 vanillepudding door 100 ml melk en breng de rest aan de kook met 100 g suiker. Doe 125 g margarine of boter in de gekookte pudding en meng met een draad tot deze volledig is gesmolten en gecombineerd met de vulling. Giet over de eerste korst en vouw de tweede korst erdoor.
Kook de bruine vulling op dezelfde manier als de gele, en giet over de andere korst.
Bestrooi met gehakte walnoten en laat minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast, bij voorkeur een nacht. Geniet van heerlijke, zachte blokjes.
Bron: stil.kurir.rs
0 Comments:
Постави коментар