Ingrediënten voor schors - 3 keer per:
- 5 eiwitten 5 eetlepels suiker
- 5 eetlepels gemalen walnoten
- 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
- 5 g bakpoeder
Room:
- 15 dooiers
- 15 eetlepels suiker
- 200-300 g kookchocolade
- 250 g boter of margarine
- 5 eetlepels gemalen walnoten
- 250 g poedersuiker (misschien minder, afhankelijk van hoe je het lekker vindt)
- 1 zakje slagroom
Voorbereiding:
Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden.
Klop het eiwit schuimig en voeg al kloppend de suiker geleidelijk toe.
Als je een sterke schne krijgt, voeg dan de walnoten, bloem en bakpoeder toe aan het schuim en meng alles met een spatel.
Bekleed een ronde bakplaat van 25 cm met bakpapier, schud de korst eruit, maak hem plat en zet hem in de oven om te bakken.
Als u de bakplaat in de oven plaatst, verkleint u deze tot 180.
Bak de korst ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de oven moet deze lichtbruin zijn.
Als je alle drie de korstjes bakt die op dezelfde manier gaar zijn dan maak je de eidooierroom en worden de korstjes afgekoeld.
Klop de eidooiers los met suiker.
Laat de dooiers schuimen en worden wit.
Op stoom zetten (pan met eidooiers op een pan met twee vingers water, het kookt onder water maar raakt de pot met eidooiers niet. De pan met water moet breder zijn zodat de stoom uit het kokende water eruit kan komen)
Als de room droog is, meer bepaald als je eraan trekt met een keukenmachine en er is een spoor van, is de room klaar.
Het spoor mag niet erg sterk zijn omdat de room dan te gaar is. De dichtheid mag dan slechts iets dikker zijn dan yoghurt.
Haal van het vuur en voeg de gebroken chocolade toe en roer tot het gesmolten is.
Voeg als het gesmolten is de walnoten toe, meng opnieuw en laat volledig afkoelen, dan worden ze strak.
Klop de boter met de poedersuiker (boter of margarine wordt niet opgeklopt als er twee klontjes op de mixerdraden zitten, maar aan de wanden van de kom waarin je roert)
Voeg de afgekoelde room toe aan de opgeklopte boter en klop alles los.
Klop een zak slagroom erdoor.
Leg een zak of folie in de bakplaat en leg de eerste korst, bestrooi deze met melk en breng bijna de helft van de vulling aan.
Verdeel er een dunne laag slagroom over, leg er nog een korstje op en herhaal de procedure.
Wanneer je de derde korst legt, verdeel dan de rest van de vulling dun, dek af met een zakje of folie en laat het 2x in de vriezer.
Haal het eruit, alles wordt stevig en mooi van vorm, zet de cake met het zakje op het blad en haal het zakje eraf.
Er is geen draaien, je trekt hem er gewoon uit, het zal gemakkelijk zijn omdat de cake dan hard is.
Je decoreert het meteen.
De cake hoeft niet meer in de koelkast te staan, het is voldoende om hem in de voorraadkast te laten staan.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар