Hoes:
- 6 eiwitten
- 10 eetlepels suiker
- 200 g gemengde walnoten (licht gemalen, licht gesneden, kan alleen worden gemalen)
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 bakpoeder (10 gr)
- 200 ml melk
- 1 theelepel rum-extract
Room:
- 6 dooiers
- 10 eetlepels suiker
- 200 g pure chocolade (minstens 200, voor een sterkere smaak tot 300, maar niet meer)
- 400 ml zoetzure room
Bovenop zit de slagroom van chocolade gemengd met melk en de resterende 100 ml zoetzure room, die ik heb overgelaten tot een verpakking van 500 ml.
Voorbereiding:
Zet de oven op 200 graden.
Klop het eiwit met de suiker om het schuim sterk te maken, als je de kom draait, beweegt er niets.
Voeg vervolgens walnoten, paneermeel en gebak toe en meng met een spatel.
Schud in een met bakpapier beklede bakplaat en bak.
Bak tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van de oven. Het zou een beetje moeten blozen.
Laat het gebakken koekje afkoelen.
Terwijl de korst bakt, maken we de vulling.
Klop een kleinere sherpa erdoor die past op een grotere sherpa van eidooiers met suiker om "witter" te worden. Roer 2 minuten met een mixer.
Zet de sherpa met de dooiers op een grotere sherpa waar ongeveer 2 cm water in zit en zet alles op het vuur.
Kook vanaf het moment dat het water in de onderste pan kookt gedurende 10 minuten al roerend, voeg dan de chocolade toe en laat koken tot de chocolade smelt.
Haal van het vuur om af te koelen.
Zet de lauwwarme room nog een uur in de koelkast.
Klop na een uur de zoetzure room, voeg dan 4 eetlepels toe aan de chocoladeroom en klop met een mixer. Voeg weer 4 lepels zoetzure room toe en klop met een mixer.
Giet nu met behulp van een spatel alle chocoladeroom in de overgebleven zoetzure room en klop goed.
Snijd de afgekoelde korst horizontaal doormidden om twee dunne korstjes te krijgen. Voeg rum toe aan de melk.
Leg een hoepel uit de vorm op de schaal, dan de eerste korst en giet de helft van de melk eroverheen.
Wanneer de melk is opgenomen, schudt u de hele chocoladevulling eruit en maakt u deze plat.
Leg er nog een korst over die we ook besprenkelen met de melk en rum die we over hebben.
Ik klopte 100 g slagroom met melk (ik meet niet) en schonk tenslotte de resterende 500 ml zoetzure room die ik over had erbij en mengde alles door elkaar en bekleedde de cake erover.
Zet een paar uur in de koelkast om te staan, verwijder dan de ring en serveer.
Aangenaam.
Ingrediënten voor vorm 26 cm:
- 8 eiwitten
- 12 eetlepels suiker
- 250 g walnoten
- 5 eetlepels kruimels
- 1 bakpoeder
Room:
- 8 dooiers
- 12 eetlepels suiker
- minstens 250 gram chocolade
- 500 ml zoetzure room
- domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар