Plasma - de bewaker van de taart

 


Componenten:

  • 1 liter melk
  • 200 ml water
  • 3 zakjes rundergelatine in korrels - 30gr
  • 200 g kristalsuiker
  • 500 ml zoetzure room
  • 300 g plasmakoekjes aan één stuk
  • 100 g melkchocolade
  • 100 g witte chocolade (of chocolaatjes kunnen optioneel zijn, ik heb ook gemaakt met Euroblock omdat het een combinatie is van zowel witte als melkchocolade en de smaak is geweldig)



Voorbereiding:

Meng melk en water in een sherpa en doe ongeveer 100 - 150 ml vloeistof in een andere kom.

Zet de sherpa op het vuur, voeg suiker toe en laat koken.

Voeg gelatine toe aan een kommetje en laat opzwellen.

 

Als de melk kookt en de gelatine is gestold, haal je de sherpa van het vuur, neem dan 100 ml hete melk en voeg deze toe aan de gelatine en meng alles, zodat de gelatinekorrels smelten.

plasma stracatela cake

 

Als ze gesmolten zijn, schud je alles in een sherpa met melk en suiker.

Roer goed en laat afkoelen tot kamertemperatuur, zet het dan een uur, misschien twee uur in de koelkast, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt.

Wanneer de massa in de koelkast is aangescherpt, haal je hem eruit.

Klop in een grote kom, je hebt alleen een grote, zoetzure room zoals slagroom nodig, pas op dat je niet roert, voeg dan de vastgemaakte massa toe en klop opnieuw.

Verdeel in twee delen en voeg vervolgens gemengde, geraspte of zeer fijngehakte chocolade en melk en witte chocolade toe aan het ene deel en fijn gebroken plasmakoekjes aan het andere deel. Roer alles.

In een diepere sherpa of vorm, 25-28 cm doorsnee, zakje afsnijden en schoonmaken zodat de uiteinden uitsteken, persoonlijk prefereer ik deze variant dan rekfolie omdat het met een zakje cake makkelijker uit de sherpa of vorm komt, en je doet zoals je normaal doet.

Leg eerst het plasmagedeelte, dan het chocoladegedeelte, dek af met een zak en laat het een nacht in de koelkast staan.

De volgende dag eenmaal op de bak draaien, de zak verwijderen en weer op de andere bak draaien (deksel en draai).

Decoreer naar wens met bijvoorbeeld de resterende 100 ml zoetzure room en een beetje geraspte chocolade erop.

Aangenaam.

domacirecepti.net

0 Comments:

Постави коментар