Markiezincake is ontstaan uit de markiescake. Ik heb nu niets speciaals gedaan, behalve dat ik de maat iets heb verkleind en de koekjes in twee rijen heb gerangschikt. Ik heb er niet eens slagroom op gedaan omdat er geen tijd was. We wachtten ongeduldig tot de massa klaar was om zo snel mogelijk te verzoeten. Het is heel simpel en ik weet echt niet waarom ik het niet vaker doe. De smaak is echte chocolade en zachte koekjes gedrenkt in melk maken die sappige smaak compleet.
Ingredienten: 6 eieren 10 eetlepels suiker 200 g chocolade 125 g boter 2 pakken koekjes melk om koek in te dippen Voorbereiding: Scheid het eiwit van de dooiers. Doe het eigeel onmiddellijk in een kleinere pan waarin het wordt gestoomd (een kleinere pan in een grotere pan met kokend water). Voeg 6 eetlepels suiker toe aan de dooiers en klop tot ze de kleur van de dooiers veranderen van donkergeel naar lichtgeel. Stoom gedurende ongeveer 10 minuten, al roerend. Voeg de gebroken chocolade toe en roer tot het gesmolten is. Haal van het vuur en laat afkoelen onder af en toe roeren.
De massa is niet heet, maar alleen heet, de dooiers zijn gepasteuriseerd. Als de massa is afgekoeld, wordt de boter zacht, voeg de room toe en klop. Klop vervolgens het eiwit met de rest van de suiker in een sterke pan, voeg dan de room toe en meng met een keukenmachine, draad of een spatel tot gecombineerd. Roer niet met een mixer zodat de vulling niet inzakt. In een diepere pan of hoepel, sommige afmetingen 30 x 20, plaats een pak koekjes gedoopt in melk op de bodem. Schud de hele vulling en druk deze plat, en plaats dan het andere deel van de koekjes gedoopt in melk eroverheen. Laat goed opstijven in de koelkast. Top met slagroom of zoals gewenst. Aangenaam.
Izvor/domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар