Kore:
- 5 eieren
- 5 eetlepels suiker
- 3 eetlepels olie
- 100 g gemalen walnoten (al dan niet, vervang ze door 3 eetlepels bloem)
- 1 eetlepel bloem
- 3 eetlepels cacao
- 1 bakpoeder (10 gr)
Het dossier:
- 1 liter melk
- 3 puddingen met karamelsmaak
- 3 eetlepels suiker
- 250 g margarine
- 100 g poedersuiker
- 200 g melkchocolade
Phil II:
- 500 ml zoetzure room
- 20 g margarine
- 200 g suiker - voor karamel
Voorbereiding:
Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit met de suiker schuimig.
Voeg geleidelijk de eidooiers toe en daarna de olie.
Voeg droge ingrediënten toe aan de schuimige massa - bloem, cacao, gemalen walnoten en bakpoeder.
Leg het mengsel in een met bakpapier beklede bakplaat met een diameter van 25 cm en bak het in een voorverwarmde oven op 200 graden, die je na 5 minuten inkookt tot 180 graden.
Afhankelijk van de oven wordt de korst tussen de 20 en 30 minuten gebakken.
Test na 20 minuten met een tandenstoker en je zult zien of je nog moet bakken.
Als het er droog uitkomt, is het klaar.
Koel de korst en snijd hem horizontaal in drie delen om drie dunne korstjes te krijgen.
Roer de pudding en kristalsuiker door 200 ml melk en breng de rest van de melk aan de kook.
Als het kookt, kook de puddingen al roerend en als ze dikker worden, haal ze dan van het vuur, voeg dan de chocolade toe en roer tot het smelt, en laat het dan volledig afkoelen.
Klop margarine op kamertemperatuur met poedersuiker.
Voeg de afgekoelde margarine geleidelijk al roerend toe aan de afgekoelde pudding.
Roer niet te lang zodat de massa niet verdunt.
Smelt de suiker voor de vulling II, karameliseer deze en verwarm de zoetzure room (200 ml)
Voeg als de suiker is opgelost 20 g margarine toe.
Roer als je het schuim laat zakken.
Als de margarine is gesmolten, giet je de hete zoete room erbij en roer je, het schuimt weer.
Laat een paar minuten koken en haal dan van het vuur om af te koelen.
Het zal zeldzaam zijn, laat dat je niet afschrikken, zo zou het moeten zijn.
Klop als de karamelmassa is afgekoeld de rest van de zoetzure room los en voeg de afgekoelde karamel toe, en klop alles door elkaar.
Doe de eerste korst en de helft van de chocoladeroom in de vorm, waar je 1/3 van de karamelroom overheen doet, dan over de tweede korst, nog een helft van de chocoladeroom en nog eens 1/3 van de karamelroom.
Bedek alles met de derde korst en je gebruikt de rest van de karamelcrème als decoratie.
Het is het beste om de cake in de vorm waarin je de korst hebt gebakken te vouwen en minimaal een uur in de vriezer te bewaren.
De cake is zacht en sappig.
Garneer met de rest van de zoete roomkaramel en serveer.
Aangenaam.
domacirecepti.net
0 Comments:
Постави коментар