INGREDINTEN
KOEKJES:
- 6 eiwitten
- 10 dag suiker
- 1 eetlepel scherpe bloem
- 10 dagen kokos
- 1 p.p
- 1 dcl melk
ROOM:
- 6 eidooiers
- 6 eetlepels suiker
- 6 eetlepels dichtheid
- 0,5 l melk
- 125 g margarine
- 4 dcl zoete room
- 10 dagkoekjes (kleine stukjes)
- 5.6 chocolade bananen
VOORBEREIDING:
Breng voor de room de melk aan de kook (scheid een beetje melk voor de ingrediënten in poedervorm). Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt.
Roer in dat aparte deel van de melk het verdikkingsmiddel erdoor, voeg toe aan het eidooiermengsel, meng. Doe de kokende melk erbij en roer tot het dik wordt (een beetje los van de kom). Af laten koelen.
Klop voor het koekje de eiwitten tot een stijf beslag, voeg de suiker toe en meng nog meer. Voeg bloem, bakpoeder en kokos toe en meng voorzichtig. Giet in een vorm waarin je eerder bakpapier hebt gedaan en bak op 180 graden, 15 - 20 min.
De mal waarin ik werkte was 25 × 30 cm groot. Als het koekje gebakken is (haal het van het bakpapier) en giet er warme melk over.
Meng margarine door de afgekoelde room. Klop 2 dcl zoete room stijf en meng door de room. Voeg de gemalen koekjes toe aan de room (een beetje mengen met de room) en de gehakte bananen.
Roeren. Smeer de room op het iets afgekoelde koekje, bestrijk met de rest van de slagroom (2 dcl) en eet smakelijk!
Bron: health-and-kitchen.live
0 Comments:
Постави коментар