Ingrediënten
Voor het koekje: 7 eiwitten, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 zak bakpoeder, 70 g tarwebloem, 150 g kokosmeel
Voor de room: 7 eidooiers, 2 zakjes vanillepudding, 700 ml melk, 100 g boter, 100 g poedersuiker, 500 ml zoete room
Nog nodig: 12 stuks petit beurre koekjes, ongeveer 100 ml melk, 2-3 eetlepels maraschino
Bestrooi: 50 g kokosmeel
Voorbereiding
Voor het koekje: Klop de eiwitten in de sneeuw en voeg geleidelijk de suiker en vanillesuiker al roerend toe. Meng het bakpoeder met de bloem en voeg toe aan de eiwitten, roer dan lichtjes het kokosmeel erdoor. Giet het mengsel in een 26 cm diameter cakevorm bekleed met bakpapier. Bak in een op 170 ° C voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten tot het oppervlak een beetje geel wordt. Koel het koekje af en plaats het op een bord door de bovenkant naar beneden te draaien. Je kunt het bevochtigen met een beetje melk.
Voor de room: Meng de eidooiers met de pudding en 200 ml melk, breng de resterende melk aan de kook en roer het bereide mengsel erdoor als het kookt. Kook al roerend tot het dikker begint te worden, haal van het vuur en laat afkoelen. Meng de boter en suiker met een elektrische mixer en roer de koude room erdoor. Klop de zoete room door de slagroom en roer door de room.
Schep de helft van de room op het koekje en verdeel de koekjes die je hebt gedoopt in het mengsel van melk en maraschino. Bedek met de rest van de room
bron : https://svireceptisuzacistu5.info
0 Comments:
Постави коментар