Het is een van de mooiste chocoladetaarten en je kunt zeker veel recepten vinden om het te maken. Toch brengen we u het beste.
Ingrediënten
Biscuit:
- 6 eidooiers
- 160 gram suiker
- een zakje vanillesuiker
- 140 gram boter
- 160 gram kookchocolade
- 100 gram bloem
- een zak bakpoeder
- 6 eiwitten
Ghana crème:
- 200 ml zure room
- 200 gram kookchocolade
Andere:
- 300 gram abrikozenjam
- Twee sinaasappels
Voorbereiding:
Smelt de boter en chocolade in een stoompan en laat afkoelen. Voeg in een andere kom de eidooiers, suiker en vanillesuiker toe en klop met een mixer. Voeg de chocolade toe en meng kort.
Meng het bakpoeder met de bloem en voeg toe aan het mengsel, net genoeg roerend om de ingrediënten te combineren. Klop de eiwitten in de stevige sneeuw en voeg twee tot drie keer toe aan het mengsel, voorzichtig roerend met een keukenmachine, net genoeg om alles te combineren.
Giet in een vorm met een diameter van 24 cm en verdeel het bereide mengsel. (Om het koekje zo makkelijk mogelijk uit de vorm te halen plaats je het bakpapier op een grotere bakplaat en dan de bodemloze vorm erop. Leg aluminiumfolie om de vorm heen, zodat het mengsel niet van de zijkanten weglekt ).
Bak het koekje in de oven, voorverwarmd tot 100 graden, gedurende 20 minuten, verhoog tot 150 graden gedurende 25 minuten en verhoog tot 180 graden gedurende 15 minuten (controleer het midden met een tandenstoker). Scheid het gebakken koekje van de vorm, draai het om op een rooster en laat afkoelen.
Snijd de afgekoelde koek twee keer, om drie koekjes te krijgen. Week alle drie de koekjes in het sap van anderhalve sinaasappels, die je hebt gezeefd. Voeg het resterende sap toe aan de marmelade en zet het vuur een beetje aan de kook. Leg de koekjes op de draad zodat er gesmolten jam tussen de koekjes zit en bedek tenslotte de hele cake.
Voor ganache moet je de slagroom tot koken verhitten, zodat deze een temperatuur bereikt waarbij de chocolade smelt. Giet de zure room over de chocolade en roer tot deze volledig gesmolten is. Laat het beginnen te spannen. Wanneer de ganachecrème steviger is geworden, zodat deze over de cake kan worden gegoten, verspreidt u deze over het oppervlak van de cake en maakt u de zijkanten glad.
Laat de cake een beetje uitharden en doe hem dan in een bakje.
Bron: kolaci.biz
0 Comments:
Постави коментар