Ongebakken Monte-cake

 


Componenten:

  • 1,2 liter melk
  • 6 eetlepels kristalsuiker (kan meer of minder smaken)
  • 4 vanillepudding
  • 2 eetlepels dichtheid
  • 150 g margarine
  • 250 ml zoetzure room

Meer:

  • 200 g gemalen koekjes
  • 350 g chocolade
  • 250 ml zoetzure room



Voorbereiding:

Meng kristalsuiker, bindmiddel en pudding en voeg 200-300 ml melk toe.

Breng de rest van de melk aan de kook en meng de vorige massa zodat er geen klontjes ontstaan.

Kook de puddingen als de melk gekookt is en roer tot ze dikker worden.

Haal de ingedikte pudding van het vuur, voeg de gehakte margarine toe en mix om te combineren.

Voeg onmiddellijk 200 ml zoetzure room toe en meng opnieuw.

Verdeel de massa in drie delen.

Voeg in het eerste deel de koekjes toe, mix en schud als de bodemkorst in een pan van ongeveer 30 x 20 cm of benaderde afmetingen, het is niet eng als het afwijkt van deze maten, dus wat voor soort heb je want de bredere pan is dunnere korst en cake en vice versa.

Smelt dan onmiddellijk 100 g chocolade met 2 eetlepels melk en meng dit door het andere deel van de pudding.

Leg dat gedeelte over het koekgedeelte.

Het derde deel blijft vanille, maar het is al dikker geworden terwijl je dit allemaal hebt gedaan, dus je moet 2-3 eetlepels melk opwarmen om heet te worden, over de pudding gieten en snel mengen.

Het derde deel gaat over de chocolade.

Je kunt dit andersom doen, vanille over het koekgedeelte doen en geen melk en mengen toevoegen, en dan als laatste het chocoladegedeelte doen.

Als je het gele gedeelte erop legt, kan er een beetje vermenging optreden omdat de chocolade voorlopig zachter is, maar hij zal strakker worden.

Laat de cake 30 minuten afkoelen.

Verhit de zoetzure room tot hij kookt, maar kook niet.

Haal van het vuur en voeg de gebroken chocolade toe.

Roer tot de chocolade volledig is gesmolten en gecombineerd met de zoetzure room, dit kan een paar minuten duren, omdat het wat langer duurt. Ten eerste zal het korrelig, lichter en donkerder zijn, dus het zal volledig egaliseren door te kneden.

Al roerend kun je de kom terug op een hete plaat leggen en mengen.

Laat afkoelen en roer opnieuw.

Roer een paar minuten, of laat een beetje afkoelen en giet over de cake.

Schud de cake naar links - rechts en dore - zodat het glazuur mooi "ligt" en laat afkoelen en zet in de koelkast.

We aten het na 2 uur 's nachts, maar de volgende dag was nog leuker.

domacirecepti.net


0 Comments:

Постави коментар