Ingredienten:
Ingrediënten voor koekjes
1 ei
65 g suiker
een halve vanillesuiker
85 g zachte bloem
0,5 dcl water
0,5 dcl olie
een paar eetlepels heet water een theelepel koffie, een beetje suiker
Ingrediënten voor de room
2 eidooiers
70 g suiker
een halve vanillesuiker
250 g Mascarpone-kaas
200 ml zoete slagroom
Ingrediënten voor het stapelen en decoreren van de cake
100 g koekje
2 dcl gezette koffie
een beetje rum
Voorbereiding:
Bereiding van koekjes
Zet de oven aan om op 200C te verwarmen.
Bekleed een vorm met een diameter van 20 cm met bakpapier.
Scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel los met de suikers, bloem, olie en water.
Klop de eiwitten apart los. Roer het voorzichtig door het bereide mengsel. Giet in een vorm, bak ongeveer 15 minuten tot de tandenstoker er droog uitkomt.
Bereid de koektopping voor door een beetje koffie en suiker in een paar eetlepels heet water te roeren. Bestrooi het koekje een beetje en giet de bereide koffie erover terwijl het nog heet is.
Bereiding van room
Stoom de eidooiers met de suiker tot ze wit worden. Laat ze iets afkoelen.
Voeg mascarpone toe aan de afgekoelde eidooiers, meng goed.
Meng de zoete slagroom en zet ongeveer 4-5 eetlepels apart om de cake te versieren, meng de rest door het eigeel-kaasmengsel.
Een cake stapelen
Kook 2 dcl koffie naar wens, voeg een beetje rum of rumsuiker toe aan de gezette koffie.
Verdeel een beetje room over het koekje, doop de koekjes in de koffie en leg ze bovenop de room. Verdeel de room opnieuw over de koekjes, herhaal met de koekjes en dan weer met de room. Garneer tenslotte met de opzij geplaatste slagroom en bestrooi met cacao.
bron : https://svireceptisuzacistu5.info
0 Comments:
Постави коментар