METER CAKE: Voor alle gelegenheden, vooral als u een groter gezelschap verwacht

 


Geplaatst in Zoete gerechten
METER CAKE: Voor alle gelegenheden, vooral als u een groter gezelschap verwacht

Ingrediënten (voor 10 personen)

Biscuit:

- 4 stukjes eigeel
- 6 stukjes eiwit
- 25 dkg suiker
- 1,5 dcl olie
- 1,5 dcl water
- 25 dkg bloem
- een halve zak bakpoeder
- 2 eetlepels bittere cacao

Room:

- 2 stukjes eigeel
- 8 dkg suiker
- 1/2 liter melk
- 2 stuks vanillepudding (puddingpoeder)
- 25 dkg boter / margarine
- 12 dkg suikerriet
Voorbereiding:

Maak eidooiers met suiker en voeg alle andere ingrediënten toe. Voeg op het einde het eiwit toe. Verdeel het mengsel in twee gelijke delen. om ongeveer dezelfde delen te krijgen, leg ik met de chef afwisselend het deel in de ovenschaal en het deel in de pan.

In het deel van het mengsel dat in de kom zit, doe cacao en roer. En doe dat mengsel in de protvan. Het deeg wordt gebakken in geribbelde protvanis van 50 cm lang. Controleer met een vork of tandenstoker of het deeg gebakken is. Als het deeg gebakken is, neem het dan op een bodem en snijd het in "ribben".

Maak de room terwijl het deeg bakt. Bewerk de eidooiers met de suiker. Voeg pudding en een beetje melk toe. Werk alles goed uit zodat er geen klonters zijn. Voeg alles samen toe aan de kokende melk. Laat de room onder constant roeren 2-3 minuten koken. Voeg boter / margarine toe aan de koude room, die we eerder uitwerkten met poedersuiker.

Nu met de room afwisselend "lijm" het donkere deeg met het witte deeg. Dus totdat we al het deeg hebben opgebruikt. Ik heb dit keer 2 stukken van een halve meter gemaakt, omdat ik geen enkele lange schaal had waar een meter cake in zou passen. Verdeel de rest van de room over de cake en doe er nog meer slagroom op. Soms versier ik de slagroom een ​​beetje met gesmolten kookchocolade.

De cake wordt schuin gesneden, zodat het tweekleurige koekje "zijn werk doet". Ik weet hoe ik een dubbel mengsel moet maken en ik consumeer altijd alles. Dan is de cake veel sappiger. Ik doe altijd minder boter / margarine in de room dan in het recept staat. Ik besteed het grootste deel van mijn tijd aan het maken van taarten op dit "lijmen" van koekjes, maar het loont.

Bron: health-and-kitchen.live


0 Comments:

Постави коментар